Vinkit » 

Yllättävä syy löytyy suomalaisten hiusten heikkoon kuntoon!

Saunomisesta se lähtee.

Pohjoismaiset hiukset eivät ole vastustuskykyisiä kuumuudelle tai korkealle kosteuspitoisuudelle, joten saunan kuumuus ja kosteus ovat luonnoton olotila.
Olemme suomalaisina tottuneet, että meillä on ohuet, veltot ja kuivat hiukset, vaikka ne eivät oikeasti paljon poikkea keskieurooppalaisesta hiuksesta. Saunakäyttäytyminen on mm. yksi suomalaisten hiusten huonovointisuuden syistä. Kun sauna tuli idästä Suomeen, jäi rajan taakse hyvä tapa suojata hiukset jollain päähineellä, esim. karvalakilla.
Saunassa kuumuus avaa hiussuomut ja hiuksesta haihtuu vettä. Samalla hius imee kuumaa vesihöyryä joka vahingoittaa hiusta. Jos taas kastelet hiukset ennen saunaa, hiusten rakenteessa olevat vety- ja suolasillat hajoavat ja hius on alttiimpi vaurioitumiselle.

Ihanteellisinta ennen saunaan menoa olisi pestä hiukset, laittaa hoitoaine ja huuhdella se ja kietaista kylmään veteen kasteltu pyyhe pään ympärille hiusten suojaksi. Löylyjen jälkeen ei tarvitse enää pestä hiuksia uudelleen. Tai kuiviin hiuksiin pelkkä pyyhe tai turbaani/saunamyssy suojaksi

VINKKKI: laita saunan pukuhuoneeseen valmiiksi pyyhe/saunaturbaani – tai mikä tahansa saunomiseen tarkoitettu lakki, myssy tai pipo. Kunhan suojaat hiuksesi saunan kuumuudelta 🙂

Parturi Kampaamo Melena