Vinkit » 

Näin saat lisää läskiä ja vähemmän lihaksia! Vai oliko se toisinpäin?

Lisää Läskiä!

1. Älä harrasta painoharjoittelua
Jos kuitenkin harrastat, niin älä missään nimessä tee isoilla painoilla. Pyri ottamaan alle 1kg painot, jotta lihas ei missään nimessä rasitu. Suosittelen oikeastaan kahvikupin painoisia esineitä.

2.Vältä myös kestävyysharjoittelua
Aerobinen harjoittelu polttaa rasvaa ja sitähän me emme halua, joten vältä sitä. Lenkkitossut ovat turhat, paitsi jos ne ovat mukavat jalassa kävelleessäsi autolle.

3. Älä yritä pudottaa painoa
Huolehdithan siitä, että paino ei putoa. Syöt ylisuuria annoksia ähkyyn asti. Perään menee vielä joku makea, koska sille on aina tilaa. 0,5-1kg kuukaudessa painoa ylös, niin vuodessa mukavasti 6-12kg lisää. Kesällä voi syödä enemmän, koska kesä ja loma.

3. Älä syö proteiinia
Proteiinipitoinen ruoka on ykkösjuttu, koska se on lihasten rakennusaine. Joten vältä sitä. Ranskalaiset, pizza, hampurilainen, jossa paljon majoneesia, niin ei vaaraa lihaksista.

4. Älä syö monipuolista ruokaa
Yksinkertainen on kaunista. Mitä vähemmän väriä lautasella, niin sen parempi. Verisuonet ja nivelet kiittävät, sekä se jaksamattomuuden ja väsymyksen tunne ovat hienoja.

Kunto Peimari 2

Tai lisää Lihasta

Tee oikeasti ryhtiliike nyt ja muuta elintapasi, niin että jaksat paremmin arjessa.

1.Harrasta painoharjoittelua
Lihaksia kasvattavaa harjoittelua kannattaa harrastaa 2-4krt viikossa. Älä pelkää isompia painoja. Tarkista tekniikat ohjaajalta. Kun lihakset kasvavat, niin kokonaisenenergiankulutus kasvaa ja kalorit kuluvat.

2. Muista myös kestävyysharjoittelu
Aerobinen harjoittelu polttaa rasvaa. 3-4 krt viikossa. Osa voi olla painoharjoittelua ja osa aerobista. Voit myös yhdistää niitä.

3. Muista proteiini
Proteiinipitoinen ruoka on lihasten rakennusaine. Huomioi proteiinit lautasellasi jokaisella ruualla.

4. Syö monipuolisesti.
Ruoka on mahdollisimman puhdasta, niin aineenvaihdunta ei rasitu turhista lisäaineista. Keho pystyy hyödyntämään vitamiinit ja hivenaineet tehokkaasti. Treenin jälkeinen ruoka tärkeä ja huolehdi, että hyvät hiilihydraatit mukana esim. täysjyväriisiä. Muista aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Hyvä ateriarytmi.

5. Pudota painoa rauhallisesti
Painonpudotus ei ole pikajuoksua, niin kuin ei ole lihasten kasvukaan. Tee pitkäjänteisesti ja kun ”harha-askelia” osuu kohdalle, niin palaat normaaliin rytmiin. Puoli kiloa viikossa on maltillinen tahti pysyvään muutokseen.

Aloita liikkuminen maltillisesti. Joka päivä ja paljon ei ole toimiva vaan aloittelijana 2-3krt viikossa ja siitä pikkuhiljaa lisää 1-2päivää. Muista kuitenkin 1-2 lepopäivää liikunnasta viikkoon.

Kunto Peimari 1