Paimion kaupunki logo

Yritysvaikutusten arvionti -pilotti käynnistyi

Hei kaikki Paimion alueella toimivat yritykset ja yrittäjät,

Paimion kaupungin organisaatio on nyt valmiina ottamaan vastaan teidän kommenttejanne päätösten yritysvaikutuksista. Pilottivaihe toteutetaan tämän talven aikana ja ensi keväänä pohdimme yhdessä kokemukset ja päätämme jatkosta.

Pilotissa ovat mukana Elinkeinotoimikunta, Tekninen lautakunta, Sivistys- ja vapaa-aika lautakunta sekä Ympäristölautakunta.

Miten homma toimii?

  1. Kommentit kohdistuvat yritysvaikutuksiin. Tässä pilotissa ei käsitellä muita vaikutuksia, eikä niihin kohdistuvia kommentteja välitetä eteenpäin.
  2. Kun lista julkaistaan kaupungin sivuilla on aikataulullisista syistä hieman kiire. Jos esityslista julkaistaan esimerkiksi perjantaina, niin kommentit pitää olla jätetty jo maanantaiaamuun mennessä, jotta ne ehditään toimittaa kokoukseen osallistujille.  Eli mikäli haluatte vaikuttaa, niin tutustukaa esityslistoihin heti niiden ilmestyttyä tämän linkin kautta. http://www.paimio.fi/paatoksenteko/esityslistat_ja_poytakirjat  
  3. Mikäli mielestänne käsitellyissä asioissa on yritysvaikutuksia joihin haluatte kommentoida, niin ohjeet ja linkit löydät tämän linkin kautta http://www.paimio.fi/paatoksenteko/kuntalaisvaikuttaminen  Yritysvaikutusten arvioinnin löydät sivuston alaosasta.
  4. On myös tärkeää muistaa, että tämä on kanava asialliselle argumentoinnille ennen päätöksentekoa. Ei palaute kanava päätösten jälkeen. Eli kun teillä on tarve saada päättäjien huomio teille tärkeään pykälään, niin perustelkaa ja tarjotkaa uusia vaihtoehtoja. Pyrkikää myös aina, mikäli mahdollista, omaan yritykseenne kohdistuvien vaikutusten lisäksi löytämään laajempiakin vaikutuksia.

Jos huomaatte heti kättelyssä tai talven aikana tässä systeemissä kehittämisen arvoisia asioista, niin laittakaa minulle viestiä. Yritetään kehittää tästä mahdollisimman käyttökelpoinen työkalu.

Tervetuloa mukaan yhdessä tekemiseen.

Mika Ingi